Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vidám, húsvéti tojás bohóc

2009.03.22

 

KépElőször a bohóc kalapját készítjük el. Egy WC papír gurigából levágunk egy kb. 3-4 cm széles karikát, ez lesz a kalap fej körüli része.

Egy kartonpapírra körberajzoljuk a levágott guriga körvonalát, majd kb. 1 cm széles peremet ráhagyva kivágjuk a kört. Ebből készül a kalap teteje. Az 1 cm-es ráhagyás sávjában kis bevágásokat készítünk a körívig, ezekből lesznek a ragasztófülek.

Most következik a kalap pereme. Körberajzoljuk a WC papír gurigát, majd kb. 1,5-2 cm-es ráhagyással kivágjuk a kört. A kör belsejéből kiindulva a guriga körívénél 1 cm-rel kisebb részt kivágunk, majd ebbe a belső sávba bevágásokat készítünk. Ezek lesznek a karima ragasztófülei.

KépKép Kép

 

 

 

 

 

Most a kalap egyes részeit fogjuk beragasztózni, majd spárgával, csigavonalban körbetekerni. Mielőtt ezt a munkát elkezdenénk, a kalap tetejének középpontjában, a guriga alsó részén, valamint a karima belső, széli részén körömvágó ollóval kis lyukat készítünk, majd áthúzzuk és megcsomózzuk a spárgák végét. Így szebben, pontosabban és tartósabban lehet körbetekerni a spárgákat a kalap elemein.

Kép

 

Miután bevontuk a kalap részeit spárgával, összeillesztjük és a ragasztófülek segítségével összeragasztjuk azokat. Kész is a kalap.

 

 

 

  

Kép Kép

 

 

 

 

 

 

 

Fújjunk ki egy tojást, majd fessük be. Várjunk száradásig, majd ragasszunk rá bohócos szemet, szájat, orrot. Színes papírból vágjunk ki hosszú, 3 cm széles csíkot, majd hosszában félbehajtva hajtogassuk harmonika-szerűen. Ez lesz a bohóc gallérja és egyben a tojás talpa, miután összekapcsoltuk a papírcsík végeit. Színes vattapamacsból készítjük a bohóc haját.

Állítsuk össze a bohóc részeit, kész is a vidám, locsoló ajándék!

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete Ötletek 2009

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.