Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kaviccsal díszitve

2009.10.08

 

Kép

Ahhoz, hogy mutatós lakberendezési tárgyakat készítsünk, nem szükséges drága kellékeket vásárolni. Egy olcsó, műanyag kaspót is percek alatt egyedivé tehetünk mozaiktechnikával. A dekoráláshoz csomagolt dísz-, vagy séta közben gyűjtött kavicsot használhatunk.

 

Kép

Hozzávalók: műanyag kaspó, dísz- vagy gyűjtött kavics, mozaikkockák, szilikonragasztó, vattapálca

Kép

Hajlékony, műanyag tárgyakra csak rugalmas szilikonragasztóval szabad mozaikozni, így elkerülhetjük, hogy lepotyogjanak a felragasztott darabok. Ugyanezért fugázni sem szabad, mert a használat során biztos, hogy az anyag kipereg a résekből. Fontos, hogy minél laposabb, kicsi kavicsokat válasszunk, mert szebb lesz az végeredmény.

A mozaikozást a kaspó felső részével kezdjük, a szegély alatt. Kis adag szilikont nyomjunk ki egy kartonpapírra.

A szilikon azért jó választás, mert gyorsabban dolgozhatunk vele, rögtön megfogja, amit felragasztunk. Vattapálcikát használva kenjünk be egy kb. 5 x 5 centis területet a szilikonnal, majd ragasszuk fel a kavicsokat úgy, hogy minél kisebb rések maradjanak közöttük.

Kép

Ha az egész felületet bekavicsoztuk, akkor a kaspó felső szegélyére, kis réseket hagyva ragasszuk fel a szögletes mozaikszemeket. A kaspót borítsuk rá az asztalra, és igazítsuk el a mozaikokat úgy, hogy mind hozzáérjen az asztallaphoz, így szép egyenes lesz a széle. Várjunk, amig megszárad és csak utána ültessünk bele.

 

A mappában található képek előnézete Ötletek 2009

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.