Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angyalka filcből

2009.02.22

 

KépRagasztózzuk be a hungarocell kúpot, és vonjuk be fehér hobby filccel (1 mm-es). A felesleget az alján hajtsuk vissza, a nyakrésznél pedig vágjuk le. A fej elkészítéséhez a hungarocell gömbön igazítsuk formára még szárazon egy kör alakú filcdarabot, majd ragasztózzuk be és egyengessük a gömbre. A szélein a felesleget rendezzük egyenletes cakkokba, majd óvatosan vágjuk le. Ugyanígy vonjuk be a fej másik felét is (a másodszorra bevont rész lesz az angyalkák arca)

Kép

4 mm-es, vastag filcből vágjunk egy 5x16 cm-es téglalap formát, majd két oldaláról vagdossuk be majdnem a közepéig, ez lesz az angyalka haja. A közepét bolyhosítsuk fel, ragasztózzuk be és így tűzködjük a fejre. Ugyanígy rögzítsük a frufrut is. A hosszú szálak mellé nemezelőtűvel szúrjunk aranyfonalat, tekerjük a szálakra, majd kössük a hajat két laza copfba. Végül vágjuk egyenletesre a hajvégeket. Nemezelőgyapjúból tűzködjünk szemet és szájat az angyalkáknak, majd hobby filcből ragasszunk neki arcpírt. Vékony aranyszínű drótból formáljunk glóriát és tűzzük a fejre.

Kép

Fehér hobby filcből vágjunk ki két egyforma szárnyacskát, a közepükön nyílást hagyva. Vágjunk ki tüllanyagból egy a szárnynál kicsit kisebb formát és ragasszuk az egyik szárnyhoz. Drótból hajlítsunk egy, a szárnnyal megegyező formát, és azt is ragasszuk rá, majd ragasszuk össze a két szárnyat. Rögzítsük az angyalka hátára a kész szárnyat. A ruhájára ragasszunk egy szívet hobbyfilcből és a szívre egy kis darab aranyfonalat körbe. Nemezelőtűvel cikk-cakk vonalban rögzítsünk egy kb. 40 cm-es aranyfonalat a kúp aljára.

Kép

Az angyalka karjához vastag zsinórból vágjunk két 20 cm-es darabot. Hobby filcből vágjunk négy darab kézformát, ragasztózzuk be egy-egy oldalát, a zsinórt helyezzük közéjük, majd préseljük össze őket. Fúrjunk egy kis lyukat az angyalka testébe a karok helyéhez. Ragasztózzuk be a zsinór másik végét és tűzzük a testbe. Végezetül fúrjunk lyukat a fej alsó és a test felső részébe. Ragasztózzunk be egy fogpiszkáló vagy egy darab hurkapálcika egyik felét, nyomjuk a testbe, majd a másik felére rögzítsük a fejet. A ragasztásokhoz hobby ragasztót ajánlunk.

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete Ötletek 2009

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.