Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lámpás, olívás szalvétával

2008.05.02

 

Kép

Anyagok és kellékek:

 • 1 db olíva mintás szalvéta
 • 1 db narancssárga rafia
 • 2 db hurkapálca
 • 1 ív lámpásfólia
 • Creal Varniss Matt decoupage ragasztó-lakk
 • 1 db mécses

 

 

Eszközök:

 • olló
 •  vonalzó
 • erős hobby ragasztó vagy ragasztópisztoly
 • ceruza
 • lapos ecset a szalvéta ragasztásához
 • lyukasztó

 

A munka menete:Kép

 
Először a mécsest tartó rácsot készítjük el, érdemes újságpapíron dolgozni. A hurkapálcából 5 kb. egyforma darabot törünk le. Kettõt egymásra merõlegesen összeragasztunk.

 

Kép

 

A mécsest úgy helyezzük el, hogy mindkét pálcikát érintse, majd a harmadik pálcát is merõlegesen elhelyezzük, úgy hogy közrefogja a mécsest, majd ennél kissé beljebb csúsztatva (azért, hogy ne essen ki belõle a mécses, hanem ráhelyezhetõ legyen) megragasztjuk a pálcát.

Kép

 

 

A negyedik pálcika felragasztásával bezárjuk a négyszöget. Kivesszük a mécsest és a négyzet felénél elhelyezzük az ötödik pálcikát. Végül vágjuk le egyforma hoszzúra a pálcikák végét.

 

Kép

Helyezzük rá a szalvétát a lámpásfóliára és mérjük le egy vonalzó segítségével milyen magas és milyen hosszú téglalapokból szeretnénk majd összeállítani a lámpásunkat. Jelöljünk be ceruzával a lámpásfóliára egy akkora csíkot, melyet majd 4 egyforma téglalapra vághatunk fel.Kép

 

Jelen esetben a szalvéta alsó csíkját választottuk ki, ez kb. 6.5 cm magas, valamint 10 cm széles téglalapokat jelent. Jelöljük be a szalvéta hátoldalán a ceruzával a méreteket, majd vágjuk ki.

Kép

 

 

 Vágjuk ki a téglalapokat a lámpásfóliából is.

 

Kép

 

 

Válasszuk szét a szalvéta rétegeit és a legfelsõt helyezzük rá a fólia darabra, majd belülrõl kifelé haladva kenjük rá egy ecsettel a szalvéta ragasztót.

Kép

 

 

 

Miután megszáradt a ragasztó, a lyukasztóval a téglalapok rövidebb oldalán 3 egymástól egyforma távolságra lévõ lyukat ütünk a fóliába.

 

 Kép

 

Vágjunk le a rafiából 4 hosszabb darabot és fûzzünk össze két téglalapot. A keresztszemes hímzéshez hasonló öltést használjunk és a lámpás belsejében csomózzuk meg. Ha nem vágjuk le teljesen a lámpás tetejéhez közelebb esõ felét a rafiának, akkor akár fel is akaszthatjuk majd.

Kép

 

 

Fûzzük össze mind a négy oldalt úgy, hogy a téglalapok kissé homorúak legyenek.

Kép

 

 

Fordítsuk fejjel lefelé a lámpást és készítsük el az alját. Mérjük le a lámpás átlóját és törjünk le a másik hurkapálcából két ekkora darabot. Kenjük be ragasztóval a pálca két végét és helyezzük el átlósan a lámpásban, pár mm-el lejjebb, mint a fólia.

Kép

 

 

Most ragasszuk fel a másik pálcikát is, keresztben az elõzõn, a másik átló mentén. A két pálcát a keresztezésüknél is összeragaszthatjuk.

Kép

 

 

 

Fordítsuk vissza a lámpást és a mécsest tartó rácsot ragasszuk az aljzat közepére.

 

 

 

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete Ötletek 2008

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.