Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Függő tojásdísz

2008.08.17

 

Figyelem! A forrásként megjelölt oldalon, minden termék - így ez is - a szerző tulajdona. Csak sajátcélú felhasználásra szabad letölteni, kereskedelmi céllal történő letöltése NEM ENGEDÉLYEZETT!

 

Kép

A sütés-főzés során elhasznált tojások héját ne dobjuk ki! Inkább készítsük el belőlük ezeket az egyszerű, ámde igen mutatós függő tojásdíszeket. Egyszerre több darabot készítsünk, többféle színvariációban.

Kellékek: tojáshéjak, különböző színű vékony szaténszalagok, natúr színű sizál, apró fehér művirágok, festékek

Kép  

 A tojáshéjakat mossuk el, ne legyen zsíros a felülete, majd szárítsuk meg. A tojáshéjakat fessük be gyönyörű, a tavasz színeit idéző lágy pasztellszínekre. Jól fedő festékeket használjunk hozzá, de még így is legalább kétszer kell majd festeni a felületét. Ecsettel pötyögtessük rá fel a festéket, így érdesebb hatású felületet kapunk. Nagyon óvatosan fessük, mert könnyen elpattanhat a tojás. Száradáshoz a tojásba alulról tegyünk egy ceruzát, majd ezt egy befőttesüvegbe tegyük bele. Így elkerülhetjük, hogy a festés sérüljön, beleragadjon valamibe. Ha megszáradtak, akkor tojástartóba tegyük őket, így biztonságban lesznek. Natúr színű sizálból tépjünk ki kis kötegeket, annyit, mint amennyi tojást készítünk. Majd a tojásoknál használt festékkel fessük be őket.

Kép

Míg száradnak, a szaténszalagokból vágjunk le 30 cm-es darabokat. Minden tojáshoz két darabra lesz szükségünk. Az egyik darab szalag végeit ragasztópisztoly segítségével ragasszuk össze, a másik darabból pedig készítsünk masnit. Hogy a masni ne jöjjön szét, néhány öltéssel rögzítsük.

Kép

 

 

Az elkészült masnikat ragasztópisztollya ragasszuk a már összeragasztott szalagokhoz, oda, ahol összeragasztottuk őket.

 

 Kép

 Ezután a szalagokon egy kis ceruzapöttyel jelöljük be a közepüket. A tojások alján is jelöljük be egy kis pöttyel a közepüket. Majd a tojás közepére tegyünk egy csepp ragasztót és tegyük rá a szalagot. A közepe jelölések fedjék egymást. Majd a szalagot mindkét oldal felé simítsuk felfelé a tojásra, és még az oldalán is egy-egy helyen ragasszuk össze őket. Így a tojás szépen fog ülni a szalagon.

Kép

 

Következhet a tojások dekorálása. A tojásokba tegyünk pici sizálkötegeket. A tojások színével ellentétes színű sizált tegyünk minden tojásba. Rendezzük el úgy benne, hogy kicsit kilógjon a tojásból. Minden sizállal bélelt tojás tetejére ragasszunk néhány fehér pici művirágot. A virágokat pedig fessük be a tojás színére. A masnik közepébe ragasszink egy-egy szem gyöngyöt. Ha készen vagyunk, a tojásokat tegyük vázában lévő tavaszi ágakra.

 

Ötlet:
A tojásba tehetünk virágföldet is, aminek a tetejére fűmagot szórunk. Mindennap locsoljuk meg, majd két hét elteltével szépen fog benne zöldellni a fű. A tojáshéjakat hagyhatjuk natúran is, ekkor natúr színű raffiaszalaggal vegyük körül, és a tojásba fehér tollakat helyezzünk.
Ha azt szeretnénk, hogy a következő húsvétot is megérje a dísz, akkor tojástartó dobozban tároljuk, és tegyük biztonságos helyre.

 

 

A mappában található képek előnézete Ötletek 2008

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.