Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dekorformák hópasztával

2008.04.26

 

Kép

Szükséges anyagok és eszközök:

  • PS-dekorformák: csillag, fenyő, 15 cm-es
  • szalvéta
  • decoupage ragasztólakk
  • hópaszta
  • akrilfesték
  • csillámos ragasztó
  • olló, ecset

Kép

Elkészítés:

A csillag felületére nagyobb mintájú szalvétát választhatunk. A szalvéta legfelső rétegét leválasztjuk a többitől. Ráhelyezzük a formára, és felülről ragasztólakkal a felületre simítjuk, majd hagyjuk megszáradni.

Kép

A szalvétát nem kell előre rászabni a csillag felületére, hiszen száradás után, utólag sokkal könnyebb a felesleges részeket eltávolítani.

Kép

Fektessük a csillagot a mintás felével lefelé, majd egy vékony ecsetet vízbe mártva vizezzük be a szalvétát a csillag körül. Ezután a szalvétát a nedves csík mentén óvatosan tépjük le. A forma hátsó részét akrilfestékkel fessük be, de ha a dekorációnkat az ablakba szánjuk, akkor a dekorforma mindkét oldalát díszíthetjük szalvéta motívumokkal.

Kép

A csillag szélét és az éleket, kb. 1 cm széles sávban hópasztával kenjük be. Az ecseten lévő hópasztát felülről-lefelé függőleges ütögetéssel vigyük fel a felületre.

Kép

A hópaszta fehér és matt, így a hókristályok csillogásának hatását csillámos ragasztó felkenésével tudjuk elérni. Használhatunk egy vagy több színt is, de szórhatunk a lelakkozott felületre ezüst csillámport is.

Kép

A csillagot kereszt irányban tűvel, vagy fogpiszkálóval szúrjuk át és a lyukon átfűzött ezüst zsinórral kis akasztót készítünk rá.

Tipp: A csillag forma mellett jól használhatóak a fenyő dekorformák is, amelyekről - szalagokkal és zsinórokkal kombinálva - kisebb méretű, festett és hópasztával díszített csillagokat lógathatunk le.

 

A mappában található képek előnézete Ötletek 2008

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.